Scopul noilor masuri este sa "reglementeze mai bine sosirea si plecarea" imigrantilor din alte tari membre ale Uniunii Europene (UE), potrivit unor oficiali. Inca nu este clar daca masurile intra in conflict cu reglementarile UE privind dreptul de libera circulatie.

"Cauza directa (a noilor masuri) este cresterea (numarului de) imigranti din Europa Centrala si de Est, dar masurile mai dure ii vor afecta pe toti cetatenii europeni", se arata intr-un document comun al ministerelor Afacerilor Sociale si Imigratiei.

Noile reguli prevad ca cetatenii UE fara mijloace de trai vor fi nevoiti sa paraseasca tara, iar cei care petrec mai mult de trei luni cautand un loc de munca isi vor pierde dreptul de sedere.

Plata asigurarii sociale de baza pentru persoane fara alte mijloace de trai va fi acordata doar persoanelor care vorbesc olandeza, iar solicitantii sunt obligati sa urmeze un curs de calificare.

Olandezii nu vor ca romanii si bulgarii sa munceasca in tara lor

Elvetia nu mai vrea imigranti. In special, romani si bulgari

Imigrantii din Europa Centrala si de Est sunt vizati de masuri specifice, din cauza ingrijorarii ca multi dintre ei sunt exploatati de catre angajatori fara scrupule. O serie de politicieni, indiferent de spectrul politic, au cerut, recent, Guvernului sa actioneze pentru a stopa problemele cauzate de mii de muncitori din Polonia, Romania si Bulgaria.

Muncitorii romani sunt, inca, oaia neagra a Europei! Cand vom munci liber in Germania, Austria sau Marea Britanie?