"Ne indreptam spre solutionarea situatiei din Buzau. Am decis, in interesul elevului, ca de luni cadrele didactice buzoiene sa intre la clase. Am discutat, totodata, o serie de masuri pentru ca problemele din Buzau sa aiba o solutie rezonabila. Vom elabora un document in care vom finaliza toate aceste probleme", a spus ministrul Educatiei, citat de Mediafax.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a precizat, dupa intalnire, ca au fost rezolvate punctual cateva probleme si, in linii mari, sindicalistii ar fi multumiti, dar ca acestia vor cere in continuarea majorarea salariilor, in conformitate cu hotararile judecatoresti.

Aproximativ 4.000 de cadre didactice din judetul Buzau au intrat in greva in 16 martie, cursurile in circa 160 de scoli fiind suspendate. Pe durata acestor saptamani, profesorii au iesit in strada, unde au protestat pentru ca nu si-au primit integral salariile pe luna februarie, dar si pentru ca nu le mai sunt recunoscute majorarile salariale castigate in instanta.