Este deja de notorietate ca profesorii din Buzau sunt cei mai furiosi mai ales ca nu si-au mai luat lefurile din februarie. Dar... nu numai banii ii framanta pe dascali.

Ei nu sunt de acord nici noua lege a educatiei, care prevede, printre altele, trecerea clasei a IX-a la gimnaziu si desfiintarea examenului de titularizare.
 
Liviu Marian Pop, secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) spune ca masura "ar afecta 170.000 de cadre didactice".
 
"In urma evaluarii, risca sa intre in disponibilizari", puncteaza oficialul FSLI.

Cu profesorii in strada, ministrul Educatiei a dat insa fuga la Parlament, unde impotriva lui si a legii educatiei cei de la PNL si PSD au introdus o motiune de cenzura.

La inceput, Daniel Funeriu a incercat sa fie amabil cu Ecaterina Andronescu, mai ales ca astazi era ziua ei de nastere si i-a adus flori.

"Sa-i uram la multi ani si mult succes. Si doamna Andronescu si eu suntem berbeci, prin urmare cred ca va iesi o lege a educatiei cat se poate de buna...", a explicat optimist Funeriu. Numai ca trandafirii erau...portocalii.

Mircea Geoana, fostul presedinte al PSD, partidul din care face parte ex-ministrul Educatiei - Ecaterina Andronescu, spune ca "Poate ca trandafirii de alta culoare ar fi fost mai bine primiti de doamna senator!".

La randul sau, senatorul PNL, Puiu Hasoti este necrutator: "Proiectul legii educatiei, in conceptia guvernului Boc, este o proba de diletantism!".
 
Motiunea a cazut, dar protestele continua!