"Este o recomandare a primului-ministru, in vederea alinierii la normele UE. La nivelul Guvernului, angajatii vor lucra in intervalul orar 9.00-17.00, dar fiecare institutie, in functie de specificul activitatii, poate opta totusi pentru propriul program optim de functionare, precum intre orele 8.00-16.00. Recomandarea premierului este insa pentru un program de lucru aliniat normelor UE", a spus oficialul guvernamental.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca programul de lucru cu publicul nu va fi modificat, urmand sa fie mentinut in intervalul 8.00-16.00.

In luna februarie, la preluarea mandatului, premierul de atunci Mihai Razvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului, "pentru optimizarea activitatii si a comunicarii interinstitutionale", iar Secretariatul General al Guvernului a emis o circulara prin care programul de lucru pentru bugetari a fost stabilit in intervalul orar 8.00 - 16.00.

Guvernul a precizat atunci ca uniformizarea programului de lucru in administratia publica va fi aplicata strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului si institutiile publice subordonate, fara sa vizeze activitatea institutiilor de invatamant, a unitatilor medicale, de urgenta si de interventie.