Ponta a precizat ca restul de bani de pana la 15% va fi primit de catre bugetari in functie de rezultatele economice, dar cu siguranta in cursul anului 2012, in Luna octombrie sau in luna noiembrie.

Ponta a precizat ca ministrul propus pentru Finante, Florin Georgescu, a negociat o tinta de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adica o extensie de 0,35%, el subliniind ca acest procent este mai mult decat suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le considera esentiale.

Victor Ponta a subliniat ca deficitul nu va depasi sub nicio forma procentul de 3% din PIB.

Premierul desemnat a aratat ca discutia de luni dimineata cu delegatia FMI, BM si CE este o discutie finala, el aratand ca acordul de principiu a fost finalizat.

Ponta a mai spus ca, daca Parlamentul va acorda votul de investitura Guvernului, scrisoarea de intentie va fi aprobata de catre Executiv in prima sedinta de marti.

Romania are in derulare un acord de tip preventiv cu FMI in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro si o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondiala. Acordul cu institutiile financiare internationale a fost incheiat in martie 2011, in prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.