Astfel, in fabricarea produselor din tutun castigul mediu a fost de 5.075 lei, iar in hoteluri si restaurante de 838 lei.

Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (cu 38%), in fabricarea altor produse din minerale nemetalice, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii, cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale (intre 15% si 19%), in fabricarea bauturilor si fabricarea produselor din tutun (intre 10% si 14%).

Usoare scaderi ale castigului salarial mediu net fata de Luna precedenta au fost determinate de realizari de productii ori incasarilor mai mici (functie de contracte). Astfel, au fost consemnate scaderi intre 2% si 4% in prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta (cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite) si activitati de editare.

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna februarie. In invatamant de exemplu castigurile au avansat cu 3,1%, ca urmare a platii cu ora a cadrelor didactice, in domeniul sanatatii si asistentei sociale cu 1,5%, ca urmare a platii drepturilor salariale cuvenite salariatilor din unele unitati din domeniul asistentei sociale care s-au confruntat in lunile anterioare cu dificultati financiare, iar in administratie publica majorarea a fost de 0,3%, determinata de acordarea de sume pentru diferite sporuri sau a platii concediilor de odihna.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 122,1%, cu 5,1 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna februarie 2012.

Comparativ cu luna martie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,3%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 100,9%.