Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar, informeaza Mediafax.

El a criticat in acest context faptul ca tatal Robertei Anastase incaseaza din postul de consilier la Conpet un salariu lunat de de 320 milioane de lei vechi.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000 - 28.000 lei la 4.800 lei.

In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei. Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.

Citeste si:

Povestea fabuloasa a femeii care de 16 ani traieste fara bani. Cum reuseste o germanca sa exploreze lumea fara niciun euro GALERIE FOTO