Lefurile au crescut in sezonul 2010/2011 cu 14% fata de campionatul precedent, in timp ce incasarile nu au inregistrat decat un progres de 12%, ajungand la 2,27 de miliarde de lire sterline. 

Salariile jucatorilor si antrenorilor cluburilor din fotbalul de elita englez reprezinta 70% din incasari, ceea ce i-a facut pe expertii de la Deloitte sa traga un semnal de alarma. 

"La o astfel de proportie, este dificil sa obtii un profit operational. Dupa parerea noastra, nivelul salariilor este prea ridicat, ar trebui sa nu depaseasca 60%", a declarat Alan Switzer, directorul diviziei Sport a Deloitte, care a estimat ca orice reducere cu 1% a raportului salarii/incasari permite cresterea profitului operational cu o suma intre 20 si 25 de milioane de lire sterline. 

Inaintea introducerii principiului fair-play-ului financiar in 2013 de catre UEFA, Deloitte a subliniat ca Manchester United si Chelsea, grupari care cheltuie cel mai mult pe transferuri, vor avea de facut cele mai mari eforutri pentru a respecta noile reguli ale forului european.

Sursa: Mediafax