Sunt hotarati sa stranga cat mai multi bani pentru ca, la sfarsitul sezonului estival, sa plece intr-o excursie de vis sau sa se intoarca in tara si sa-si deschida o afacere, spre exemplu.

In timp ce alti tineri viseaza la vacanta, la mare si la petreceri pana dimineata, Catalina, proaspat absolventa de facultate, se pregateste sa plece in Marea Britanie... la munca. O fascineaza civilizatia si calmul englezesc, dar mai ales banii pe care ar putea sa-i castige acolo.

Asa ca, la sfarsitul verii, cand tinerii care au mizat doar pe distractie vor cauta in pusculite sa vada daca a ramas vreun leu necheltuit, Catalina va calatori si va cunoaste lumea.

Hotelierii si patronii de restaurante si baruri din Marea Britanie si din insulele exotice din Canalul Manecii cauta pentru sezonul estival peste 200 de romani. Le ofera posturi de receptioneri, ospatari, barmani, bucatari, dar si manageri de restaurant.

Aplicantii trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani, sa vorbeasca limba engleza la nivel avansat si sa aiba o experienta de minimum 6 luni in domeniu. Salariile variaza intre 800 si 2.000 de lire, iar cazarea si mesele sunt asigurate.

Un studiu recent arata ca un roman din cinci vrea sa munceasca in strainatate. Odata ajunsi acolo, doar 4 din 100 se mai intorc in tara, cei mai multi dintre ei... cu ganduri de plecare.