Potrivit portalului de recrutare folderjobs.ro, cele mai vizualizate anunturi de angajare au fost, saptamana trecuta, cele pentru medici si personal medical in tari precum Danemarca, Norvegia, Suedia sau Olanda.

Fie ca se cauta doctori cu experienta sau proaspat absolventi de facultate, contractele sunt full-time, iar castigurile anuale pot ajunge la 75.000 de euro.

In Germania, de asemenea, se cauta medici romani, stomatologi sau cu specializarea medicina generala, cu minimum un an de practica efectuata si care sa stie foarte binje limba germane.

In Italia, romancele se pot angaja ca asistente medicale, generaliste sau in obstetrica-ginecologie si pot castiga un salariu de 1.700 de euro pe luna.

Cotidianul francez La Croix scria recent ca peste 12% din totalul personalului medical strain care lucreaza in Franta provine din Romania. Astfel, la finele anului trecut, in Franta erau inregistrati peste 1.000 de medici romani.

Raportul Retelei Europene pentru Migratie din Italia arata, de asemenea, ca in Peninsula lucrau anul trecut 555 de medici romani, iar asistentii medicali romani reprezentau un sfert (8.500 de persoane) din totalul asistentilor straini care activeaza in Italia.

Autoritatile din Romania sustin, totodata, ca anul trecut au plecat la munca in strainatate aproximativ 2.000 de medici, numarul acestora ajungand la 6.000, in ultimii trei ani. De asemenea, peste 60% din medicii romani intentioneaza sa se angajeze in alta tara.

Un alt domeniu de care sunt interesate romancele este cel de vanzari in Marea Britanie. Salariul poate ajunge la 1.500 de euro pe luna, iar studiile minime cerute sunt cele medii. Angajatele urmeaza sa faca publicitate diferitelor produse cosmetic in centrele comerciale.

Viitoarele angajate trebuie sa aiba pana in 33 de ani, sa cunoasca limba engleza foarte bine si sa aiba o minima experienta in domeniul cosmeticii.

Pe acelasi subiect mai poti citi si

Peste 1.000 de medici romani au plecat sa munceasca in Franta dupa ce am intrat in UE

Cum poti sa castigi 40.000 de euro pe luna? Simplu, daca esti medic si "prinzi" un post in Vest!