"Vor avea un efect foarte bun in sistemul privat. Vor elibera sistemul privat de obligatiile pe care le are de a produce bani ca sa tinem un aparat de asemenea dimensiuni. Nu am vorbit de reducerea niciunui salariu in sectorul privat, nu exista nimic care sa vizeze sectorul privat. Tot ceea ce v-am spus este legat de sectorul bugetar de stat", a spus Basescu. 

"Sigur, daca vom reusi sa antrenam investitiile in IMM-uri, poate si pentru cativa kilometri de autostrada, spre satisfactia lui Berceanu, poate ca ilustrii salariati din sectorul public, constatand ca li s-a redus salariul cu 25%, se vor indrepta catre acele IMM-uri unde ar putea sa aiba salarii mai mari. Dar sistemul bugetar nu poate fi atat de sus din punctul de vedere al salarizarii si al veniturilor in mod deosebit, in raport cu sectorul privat, care produce bani din care traieste sistemul bugetar", a mai aratat seful statului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, dupa negocierile cu FMI, pensiile si ajutoarele de somaj vor scadea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, si vor fi reduse "masiv subventiile", banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar".

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat, citate de Mediafax, ca peste 140.000 de angajati din sectorul public vor fi disponibilizati pana la inceputul anului viitor, pentru a mentine cheltuielile de personal in 2011 in limitele convenite cu FMI.