Miercuri, Guvernul trebuie sa semneze negru pe alb toate masurile anuntate de Traian Basescu. Iar 1 iunie este termenul-limita pana la care Executivul trebuie sa le dovedeasca celor de la FMI ca este in stare sa si aplice masurile luate.

De data aceasta Emil Boc si cabinetul sau nu mai au scapare. Fondul refuza se elibereze urmatoarea transa din imprumut daca nu va vedea toate aceste masuri puse in aplicare.

Ramane de vazut insa daca guvernul Boc mai poate sa treaca si acest test al increderii, in conditiile in care timp de un an si jumatate a fost ezitant, ba mai mult, s-a ferit sa ia masuri nepopulare care s-ar fi tradus prin pierderi de voturi.

Viitorul Romaniei depinde de acest "test al increderii", cum il numeste presedintele Traian Basescu. Mai ales acum,  cand toata lumea este cu ochii pe Grecia si toti investitorii asteapta sa vada care va fi urmatoarea tara care se indreapta spre faliment.

Nu am fi ajuns insa aici daca guvernantii ar fi efectuat la timp cele 100.000 de disponibilizari pe care FMI ni le recomandase pentru 2009. Acum platim inzecit.