Desi a decis sa pastreze restrictiile pe piata muncii pentru lucratorii romani si bulgari pana in 2014, Germania este una dintre tarile europene care ofera printre cele mai multe locuri de munca pentru cei care vor sa se angajeze aici.

Cei care vor sa se angajeze in aceasta tara au la dispozitie locuri de munca fie in domeniul ingrijirii de persoane si menaj, fie in agricultura, sau in domenii specializate, cum ar fi sistemul sanitar.

Potrivit Comisiei Europene, Germania avea, la sfarsitul anului trecut, cel mai mare deficit de forta de munca in sectorul muncilor sezoniere.

Datele, citate de Ziarul Financiar, arata ca in acest sector erau disponibile 200.000 de joburi, urmat de asistenta sociala – peste 56.000 de locuri de munca vacante, educatie – 53.500 de locuri de munca, administratie publica – 24.000 de locuri vacante si retail – peste 18.000 de locuri de munca.

Germanii au nevoie de specialisti in asigurari, reprezentanti de vanzari, ingineri mecanici, in industria auto sau electrotehnici, precum si de muncitori calificati in domeniul metalurgic, instalatori sau electricieni.

BMW recruteaza 2.000 de oameni. Vezi cum poti sa te angajezi si tu!

De exemplu, cei care vor sa lucreze in menaj sau in domeniul ingrijirii de persoane, au la dispozitie cateva zeci de joburi, unde salariile se incadreaza intre 600 si 1.000 de euro, in functie de complexitate.

Pentru a fi angajati, solicitantii trebuie sa aiba o minima experienta cu ingrijirea persoanelor in varsta sis a cunoasca limba germane la nivel conversational.

Vezi AICI oferta!

In agricultura, germanii cauta 100 de romani care sa lucreze in ferme de legume si fruncte. Contractele se semneaza pe doua luni, dar exista posibilitatea de prelungire. Salareile se incadreaza intre 800 si 1.000 de euro, iar angajatorul ofera cazare si asigurari.

Cei care vor sa se angajeze pe acest locuri de munca trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani, in schimb nu este nevoie de experienta in domeniu sau de cunoasterea limbii.

Detalii AICI!

Un lant de macelarii din Germania cauta, de asemenea, 50 de macelari si transatori cu experienta, salariile incadrandu-se intre 1.600 si 1.800 de euro. Nu este necesara cunoasterea limbii germane, deoarece echipele sunt conduse de specialisti romani.

Categoria profesionala pentru care exista cea mai mare oferta de angajare in Germania este cea din domeniul medical. Fie ca este vorba despre asistente medicale, fie ca este vorba de medici de diferite specializari, spitalele ofera, pe langa salariile de mii de euro, si alte facilitati pentru invatarea limbii sau pentru familiile celor angajati.

Citeste si: