Acum, cuvantul de ordine este consolidarea. MedLife: "Am ajuns la 2.400 de angajati dupa ce in ultimul an am angajat cate doi oameni pe zi"
Operatorul de servicii medicale private MedLife, cel mai mare jucator din industria privata de sanatate, a ajuns la 2.417 de angajati in prezent, dupa ce in ultimul an si-a majorat efectivul de personal cu 783 de oameni, in urma noilor investitii in spitale si clinici, dar si achizitii de unitati medicale.
"Am facut 500 de noi angajari in ultimul an, iar restul au fost preluati in urma achizitiilor, 2011 fiind un an in care businessul MedLife s-a dezvoltat masiv atat prin deschideri de noi clinici sau spitale, cat si prin achizitii. Pentru 2012, obiectivul HR-ului este consolidarea si integrarea angajatilor in companie", a spus Monica Baluta, 41 de ani, executivul care ocupa de un an si zece luni functia de director de resurse umane al MedLife.
Compania a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul anterior.
Anul trecut, MedLife, companie controlata de familia Marcu, a avut investitii totale de 35 de milioane de euro, inaugurand noi spitale sau clinici (cum este primul spital privat dedicat copiilor din Bucuresti - Spital Pediatrie MedLife sau Hyperclinica MedLife Titan) sau preluand unitati deja existente (maternitatea Eva din Brasov sau spitalul Genesys din Arad).
Unu din doi angajati MedLife este medic, iar aproape 350 din cei 500 de noi angajati de anul trecut au fost tot medici.
"Cam 80% dintre cei 1.200 de medici lucreaza doar la noi, nu si in sistemul de stat. Evident ca, de cele mai multe ori, i-am recrutat din zona publica, iar anul trecut a fost surprinzator din acest punct de vedere. Daca prin 2006- 2007 medicii veneau mai greu din zona publica in zona privata, in 2011 a fost o avalansa din zona publica de medici care voiau sa vina in zona privata si nu doar pentru o colaborare, ci pentru a lucra permanent la noi".