Lidl, Mega Image, Wienerberger, Genpact, Emerson sau Autoliv sunt doar cateva dintre companiile care au anuntat planuri ambitioase de angajare pentru anul acesta, recrutand sute de romani care sa lucreze in noile magazine deschise sau care sa faca parte din echipa de angajati rezultata ca urmare a extinderii capacitatilor de productie.

Si plecarea Nokia de la Jucu (Cluj) de anul trecut a lasat loc de noi investitii pentru companii. Producatorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA a anuntat ca va achizitiona facilitatile de productie Nokia din Jucu, intr-o investitie de 30 de milioane de euro, care va genera intre 600 si 1.000 de noi locuri de munca. La scurt timp, si grupul german Bosch a anuntat ca va demara o investitie in parcul industrial Tetarom III, investitia fiind de 77 de milioane de euro pana in 2015 si va genera circa 2.000 de noi locuri de munca (din care 300 anul acesta).

"Avem foarte multe proiecte in lucru momentan. Am observat ca in ultimele sase luni a crescut foarte mult numarul de cereri de proiecte, sunt mai multe discutii pe partea de recrutare, iar acest lucru se intampla in toata tara, noi avand acoperire nationala (Cluj, Iasi, Bucuresti, Arad, Timisoara). Angajarile nu se fac neaparat pe baza faptului ca au crescut anumite piete, ci pentru ca unele businessuri au castigat cota de piata in detrimentul altora mai mici, care si-au inchis unitatile de productie", a spus Ovidiu Valceanu, managerul firmei cu activitati de recrutare, selectie si consultanta in resurse umane Sales Consulting cu sediul principal in Cluj.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.