Fie ca este vorba despre “Regele Atotputernic al Federatiei Intergalactice si Comandant al Universului”, despre managerul programului de dans sau despre specialistul in ergonomie, aceste joburi genereaza servicii care mentin angajatii fericiti si devotati activitatii profesionale.

Managerul cursurilor de dans preda angajatilor Google, pe langa dans, si yoga, in studioul special amenajat din campusul Mountain View. Motivul este asigurarea unei vieti sanatoase pentru cei care lucreaza in companie.

Nutritionistul Google se ocupa de verificarea calitatii mancarii ce este oferita gratuit angajatilor. De asemenea, ofera si alternative sanatoase de meniuri pentru toate gusturile.

Cercetatorul in domeniul alimentatiei tine de departamentul de Resurse Umane si coordoneaza diferite experimente in legatura cu meniurile gratuite de care se bucura angajatii. De exemplu, analizeaza impactul pe care il are un vas transparent plin cu bomboane M&M asupra angajatilor, comparativ cu un vas opac umplut cu aceleasi produse.  

Profesorul centrului de ingrijire pentru prescolari este un alt job original pe care Google il detine in organigrama. Ocupantul este responsabil de ingrijirea copiilor la preturi reduse oferite de companie angajatilor din anumite departamente.

Maseurul asigura relaxarea angajatilor si este un job prezent la Google inca de la debutul afacerii.

Specialistul in ergonomie se asigura ca locul fizic in care muncesc angajatii este reglat corespunzator pentru a evita aparitia sindromului de tunel carpian sau afectiuni ale coloanei vertebrale.

Managerul programului de fitness ajuta persoanele care lucreaza la Google sa se mentina in forma cat timp isi desfasoara activitatea in companie.

Managerul departamentului de transport este responsabil cu asigurarea transportului pentru angajatii navetisti. De asemenea coordoneaza campusurile de biciclete si alte activitati pentru a usura drumul angajatilor Google catre job.

Angajatul foarte bun este titlul oficial pe care il detine Chade Meng-Tan, un inginer prezent in companie inca de la inceputul activitatii. In prezent preda cursuri de “atentie si intelegere” care fac parte din programul dedicat angajatilor “Cauta raspunsuri in interiorul tau”.

Echipa verde se ocupa de aspecte precum designul si constructiile eficiente fara consum ridicat de energie. Totodata aprovizioneaza bufetul Google cu resurse “sustenabile” de alimente.

Regele Atotputernic al Federatiei Intergalactice si Comandant al Universului este titlul oficial pe care il detine Tiffany Montague si care implica supravegherea proiectelor spatiale pe care le dezvolta Google. De exemplu, compania a lansat programul Lunar X Prize prin care prima echipa care va trimite un robot pe Luna va primi 30 milioane de dolari.    

Sursa: Business Insider