Patru dintre persoanele retinute au fost prinse in flagrant delict, joi, in municipiul Lugoj, in timp ce faceau transferul sumei de 35.050 euro, fiind folosite o bancnota 50 de euro si 350 de bancnote de 100 de euro.

Bancnotele de 100 de euro sunt false, avand noua elemente care confirma acest lucru, se arata intr-un comunicat de vineri al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Conform sursei citate, valuta falsa fusese adusa din Bulgaria.

Procurorii DIICOT verifica informatiile potrivit carora valuta falsa urma sa fie predata directorului unei sucursale bancare din Carnsebes, in vederea punerii acesteia in circulatie, prin intermediul sistemului bancar.

Cei cinci au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, fiind acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si detinerea de valuta falsificata in vederea punerii in circulatie. Acestia vor fi dusi in instanta cu propunere de arestare preventiva.