"Am inclus in strategia de finantare pe termen mediu aceasta posibilitate, de a emite anual sau de doua ori pe an titluri de stat pentru populatie. Valoarea va fi stabilita la acel moment in functie de nevoie si de conditiile pietei", a explicat ministrul, potirvit Agerpres.

Emisiunea Fidelis Centenar a fost suprasubscrisa de peste sapte ori, suma totala solicitata de investitorii si alocata de Ministerul Finantelor Publice fiind de peste 735 de milioane de lei, fata de valoarea nominala de 100 de milioane de lei. In acelasi timp, numarul investitorilor s-a ridicat la 20.185.

Titlurile emisiunii din acest an au o valoare nominala de 100 de lei, o dobanda de 2,15% platibila anual, si maturitatea la doi ani.

Prin comparatie, emisiunea pilot de anul trecut nu a avut acelasi succes, ci a fost subscrisa doar in proportie de 65%, valoarea nominala fiind tot de 100 de milioane de le. Insa un titlu a costat atunci 1.000 de lei, de 10 ori mai mult decat anul acesta, iar mecanismul de formare a dobanzii a fost unul considerat complicat.