Titlurile Facebook au inregistrat cea mai proasta performanta in randul celor mai mari 30 de operatiuni de acest tip de pe piata SUA, din 2011.  Declinul indicelui este similar cu cel consemnat in octombrie 2008, cand falimentul Lehman Brothers a declansat cea mai grava criza financiara dupa Marea Depresiune. 

Kayak Software si VKontakte, operatorul unei retele de socializare din Rusia, si-au retras ofertele initiale in aceasta saptamana, in timp ce Graff Diamonds a amanat listarea la Hong Kong, iar organizatorul de curse automobilistice Formula 1 a anuntat ca listarea sa la bursa din Singapore ar putea avea loc abia mai tarziu in acest an si nu in trimestrul al doilea, cum era planificat. 

Prabusirea cu 22% a actiunilor Facebook a speriat investitorii, afectati deja de evolutia negativa a pietelor de capital si recesiunea din Europa, a declarat Jeffrey Sica, analist la Sica Wealth Management. 

"Am ajuns intr-un moment in care neincrederea si atentia sunt atat de mari incat companiile nu vor sa se listeze, iar investitorii nu sunt pregatiti sa le dea atentie. Este vorba de afectarea pe termen lung a increderii companiilor si investitorilor", a aratat Sica. 

Sursa: Mediafax