O sursa apropiata discutiilor a afirmat, pentru Reuters, ca managerii Facebook au purtat convorbiri telefonice cu reprezentantii NYSE Euronext, dupa ce operatorul bursier a inaintat o oferta privind listarea retelei de socializare la New York Stock Exchange.

Propunerea presupune transferarea Facebook de pe Nasdaq la NYSE, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Reprezentantii NYSE Euronext sustin ca nu au purtat astfel de discutii cu Facebook. "Nu au avut loc discutii cu Facebook privind transferarea listarii lor in urma evenimentelor de saptamana trecuta. Nu credem ca o astfel de discutie ar fi adecvata in acest moment", se arata intr-un comunicat al celui mai mare operator bursier din lume, preluat de Mediafax.

Facebook si bancile de investitii care au pregatit oferta publica initiala a retelei de socializare, in frunte cu Morgan Stanley, au fost dur criticate in ultimele zile pentru modul in care s-a desfasurat operatiunea. Listarea Facebook a fost amanata vineri cu 30 de minute, iar confirmarile pentru tranzactiile cu actiunile companiei au intarziat chiar si cateva ore, spre frustrarea traderilor, din cauza unor erori in sistemele informatice ale pietei Nasdaq, care au fost suprasolicitate.

Actiunile Facebook au inchis vineri usor peste pretul de debut, dupa interventia Morgan Stanley si a celorlalte banci de investitii, care au aparat pragul de 38 de dolari la care reteaua de socializare a atras, in oferta publica, 16 miliarde de dolari.

Titlurile companiei s-au depreciat insa luni si marti cu peste 18%, insa au revenit miercuri in urcare usoara si au inchis la 32 de dolari. Cotatia de la finalul sedintei de miercuri este cu peste 15% sub pretul de listare.

Relatia dintre Facebook si Nasdaq a devenit tensionata dupa incidentele de vineri. Nasdaq este piata preferata de majoritatea companiilor americane din sectorul IT.

Analistii cred ca NYSE, rivalul traditional al Nasdaq, ar putea profita de greseli pentru a atrage cea mai mediatizata listare din ultimii ani.

Totusi, transferarea flotarii la scurt timp dupa oferta publica initiala este o practica extrem de rara.

Un investitor care sustine ca a fost pagubit de erorile de vineri a dat in judecata Nasdaq si incearca sa lanseze un proces colectiv impotriva operatorului bursier.