"Ministerul acesta nu va gestiona bani. Un singur program operational, cel pe asistenta tehnica, este in responsabilitatea acestui minister. In rest, toate celelalte ministere, autoritati de management, raman responsabile de derularea fondurilor europene, a programelor operationale. Ceea ce acest minister va avea insa ca misiune fundamentala este sa coordoneze activitatea unitatilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor, cu aplicabilitate in toate ministerele, va avea ca responsabilitate sa urmareasca aplicarea cu strictete a procedurilor stabilite in implementarea programelor cu finantare europeana", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a precizat ca acest minister va fi intefata dintre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana si va avea "misiunea extrem de grea" a sustinerii punctului de vedere al Romaniei in negocierile pentru urmatorul exercitiu bugetar, 2014 - 2020.

"Deci, practic, unitatile de management din ministere vor tine cont de toate avizele Ministerului Afacerilor Europene", a spus presedintele Romaniei.

Fostul consilier prezidential Leonard Orban a depus, marti seara, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene.

Basescu a semnat, marti, decretele de eliberare din functie de consilier prezidential si de numire in functia de ministru al Afacerilor Europene pentru Leonard Orban.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat marti, 20 septembrie, Decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential a domnului Leonard Orban. De asemenea, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat marti, 20 septembrie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban in functia de membru al Guvernului, ministrul Afacerilor Europene", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, condus de Leonard Orban, a fost aprobata, cu unanimitate, de parlamentarii care au participat la vot.

Citeste si:

S&P pusa la zid si in Europa, dupa retrogradarea Italiei: "Vor sa declanseze colapsul financiar al zonei euro"

Cei 10 retaileri care vor domina piata mondiala de consum