UPDATE

Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat, vineri, decretul pentru revocarea din functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a lui Sebastian Lazaroiu.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea Sulfinei Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu a declarat, pentru Mediafax, ca respecta decizia premierului in cazul sau, adaugand ca nu s-a nascut ministru si afirmand: "Mergem mai departe".

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale de catre Sulfina Barbu va avea loc in cursul zilei de luni, 19 septembrie, dupa publicarea decretelor in Monitorul Oficial al Romaniei, mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

Sebastian Lazaroiu a fost numit in functia de ministru al Muncii pe 3 iunie, cand l-a inlocuit pe Ioan Botis, care si-a dat demisia in urma unui scandal legat de fonduri europene.

In cele mai putin de patru luni in care a ocupat scaunul de ministru al Muncii, Sebastian lazaroiu s-a facut remarcat mai degraba pentru declaratiile politice, decat pentru masurile luate in sfera pietei muncii si a asistentei sociale.

Marele esec la ministrului a fost decizia Spaniei de a impune restrictii la munca pentru lucratorii romani, Lazaroiu nereusind sa impiedice autoritatile de la Madrid sa ia aceasta decizie.

Sebastian Lazaroiu, a declarat, ieri, intr-un interviu pentru Gandul, ca si-ar oficializa intrarea in politica, nu intr-un "PDL asa cum este el acum", ci daca ar fi vorba de o miscare mult mai larga de centru-dreapta.

Fie ca-i spune Alba ca Zapada, fie Miscarea Populara, Lazaroiu considera ca, fara o asemenea structura, prezenta PDL la guvernare in urmatorii ani ar fi pusa sub semnul intrebarii, pentru ca democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidentiale, iar presedintele este cel care joaca cel mai important rol in ceea ce priveste prezenta unui partid sau altuia la putere.

"Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (...) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara - n.r.). (...) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare", a spus Lazaroiu, pentru Gandul.

Ministrul Muncii a explicat ca liderii PDL sustin acest proiect pentru ca multi dintre ei si-au dat seama cat de important este presedintele. "Ei au vazut ce rol are presedintele in acest sistem constitutional. Daca ai presedintele, poti sa stai 10 ani la guvernare, daca nu ai presedintele, poti sa stai 10 ani in opozitie", a spus Lazaroiu.

El a adaugat ca nu a vorbit despre miscarea de centru-dreapta cu presedintele Traian Basescu, singurele discutii cu seful statului avandu-le atunci cand era consilier prezidential si a lansat-o pe piata politica pe Alba ca Zapada.

Intrebat de ce a renuntat la proiectul "Alba ca Zapada" in favoarea unuia mai complex, ministrul Muncii a spus: "Alba ca Zapada este mai putin decat aceasta miscare de centru-dreapta, care inseamna un proiect in societate. Ele sunt echivalente pana la urma. Una e un simbol, cealalta e un concept operationalizat. Alba ca Zapada e conceptul, daca vreti, dar trebuie operationalizat intr-un fel sau altul", a mai spus ministrul.

Sebastian Lazaroiu spune ca usa PDL, in proiectul Miscarii Populare, este deschisa pentru liberalii nemultumiti, inclusiv pentru Dinu Patriciu.