"In conformitate cu instructiunile date de prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, Ministerul Transporturilor a cerut agentiei federale de transport aerian sa informeze companiile aeriene ce asigura zboruri cu destinatia Rusia ca au interdictie de a folosi spatiul aerian rus incepand cu 25 octombrie", a declarat pentru Tass un purtator de cuvant al ministerului, transmite Agerpres.

Masura este un raspuns la decizia autoritatilor ucrainene, de saptamana trecuta, de a interzice pe teritoriul lor companiile aeriene rusesti Aeroflot si Transaero. 

Tranzitul avioanelor companiilor rusesti, in primul rand Aeroflot, care tocmai l-a cumparat pe concurentul sau Transaero, va fi de asemenea interzis daca aceste aparate "transporta material militar, cu dubla utilizare (militara si civila) sau chiar soldati rusi", potrivit Kievului. 

"Inchiderea legaturilor aeriene intre Rusia si Ucraina ar fi un act de nebunie. Din pacate, l-am vazut in ultimele 20 de luni, iar aceasta posibilitate nu poate fi exclusa", a comentat atunci purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, aminteste France Presse.