Este foarte probabil ca grupul bancar german sa-si inchida 90% din activitatile de pe piata rusa, ramanand doar cu divizia Global Transaction Banking, sustin sursele, transmite Agerpres.

O asemenea miscare ar face din Rusia prima "victima" a planului grupului german de a-si micsora amprenta uriasa la nivel global, concentrandu-se doar pe regional. Banca isi anuntase de ceva timp intentiile de a se retrage din anumite tari, dar nu se stia exact care erau vizate.

La sfarsitul saptamanii, Deutsche Bank a anuntat ca presedintele subsidiarei sale din Rusia va parasi Moscova pentru Germania. Plecarea vine pe fondul investigatiilor lansate la sediul din Moscova de catre Deutsche Bank si Departamentul Justitiei din SUA. 

Un purtator de cuvant al Deutsche Bank a refuzat sa comenteze planurile bancii referitoare la Rusia. 

Deutsche Bank a anuntat recent ca-si va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde euro si se va retrage din mai multe tari in care opereaza in prezent, pentru a-si creste profitabilitatea. 

De asemenea, in cadrul unui program de restructurare programat pana in 2020, a carui implementare va costa 3,7 miliarde euro, grupul  german intentioneaza sa reduca activele bancii sale de investitii cu 200 miliarde euro si sa inchida 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale. 

Deutsche Bank opereaza in prezent in circa 70 de tari si in T1 2015 a realizat un profit net de 544 milioane euro, jumatate fata de profitul de 1,1 miliarde euro in perioada similaradin 2014, dupa ce, luna trecuta, a platit o amenda record de 2,5 miliarde dolari pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor in perioada 2005 - 2009.

Cifra de afaceri pe investment banking a scazut abrupt in Rusia de anul trecut, cand Occidentul a impus sanctiuni economice in urma conflictului din Ucraina. Nici recesiune accelerata nu a fost de ignorat.