In 2011, rezultatul bancii a fost afectat de amortizarea fondului comercial cu 3,2 miliarde de dolari, se arata in raportul bancii.

Castigul din trimestrul al patrulea a scazut cu 63%, in urma costurilor mai mari din prescrierea de ipoteci si credite neperformante.

Profitul net a coborat in ultimele trei luni ale anului la 732 milioane de dolari, de la 2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului anterior. Castigul ajustat pentru factori exceptionali a fost de 29 de centi pe actiune, peste estimarea de 20 de centi a analistilor consultati de Bloomberg, potrivit Mediafax.

Banca a anuntat in inuarie un acord de 11,7 miliarde de dolari pentru incheierea amiabila a unei dispute cu compania Fannie Mae, referitoare la credite ipotecare neperformante, si s-a alaturat unui program de 8,5 miliarde de dolari la nivelul industruiei bancare americane, destinat despagubirii in cazurile de prescriere abuziva.

Directorul general al Bank of America, Brian T. Moynihan, a petrecut primii ani din mandat restructurand banca dupa preluarea institutiilor financiare Countrywide Financial si Merrill Lynch, noteaza Bloomberg. Moynihan a vandut active de peste 60 de miliarde de dolari in acest proces.

Banca, a doua institutie de credit din SUA dupa active, a inregistrat costuri de aproape 50 de miliarde de dolari incepand din 2007, inclusiv pentru returnari de fonduri si litigii legate de credite ipotecare cu probleme si prescrieri abuzive.