In trimestrul al doilea din 2011, banca a inregistrat pierderi de 20,5 miliarde de dolari legate de ipoteci, dar si alte active. 

Profitul net a fost de 19 centi pe actiune, fata de o pierdere de 90 de centi pe actiune in urma cu un an, potrivit datelor bancii. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig net de 15 centi pe titlu. 

Marile banci americane au intampinat dificultati in eforturile de a-si creste veniturile, ca urmare a economiei slabe, care a pus presiune si pe directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, sa controleze costurile.

In martie, Moynihan a promis progrese in fiecare trimestru, peste 30.000 de slujbe fiind vizate pentru desfiintare la diviziile de retil si suport. Seful bancii a anuntat, miercuri, noi reduceri de cheltuieli echivalente cu 3 miliarde de dolari. 

In mandatul predecesorului lui Moynihan in functia de director general, Kenneth Lewis, Bank of America a devenit cea mai mare banca americana, in urma unor achizitii de peste 130 de miliarde de dolari. 

JPMorgan, cea mai mare banca din SUA dupa active, a raportat o scadere de 9% a profitului net in trimestrul al doilea, la aproape 5 miliarde de dolari, ca urmare a unei pierderi la biroul de investitii din Londra.