Rezultatul include o reevaluare negativa de 4,8 miliarde de dolari, rezultata din reducerea spread-urilor Bank of America.

In primul trimestru al anului trecut, banca a inregistrat o ajustare negativa din reevaluarea datoriei de 943 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al Bank of America. Excluzand unele costuri exceptionale, profitul a crescut de la 23 de centi pe actiune in primul trimestru al anului trecut la 31 de centi pe actiune si a depasit asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, de 12 centi pe titlu.  Veniturile totale au coborat de la 27 miliarde de dolari in primul trimestru din 2011, la 22,3 miliarde de dolari. 

Actiunile bancii, a doua ca marime dupa active din SUA, dupa JPMorgan, au crescut cu 60% in acest an, dupa un declin de 58% anul trecut. Bank of America a trecut in martie testele de stres ale Rezervei Federale a SUA, iar atentia investitorilor s-a mutat de la necesarul de capital la capacitatea institutiei de credit de a genera profit intr-o perioada caracterizata de dobanzi scazute in sistemul bancar si de inasprirea reglementarilor, noteaza Reuters, potrivit Mediafax.