Unii analisti au atribuit miscarea Rezervei Federale Americane, care nu a anuntat achizitia de obligatiuni.

Alti economisti au sustinut insa ca aceasta se datoreaza imbunatatirii cifrelor economice ale SUA si relativei stabilitati din zona euro. Statele din uniunea monetara continua sa lupte impotriva crizei datoriilor, noteaza Business Insider.

Analistul grupului financiar japonez Nomura, George Goncalves, crede ca Trezoreria Statelor Unite s-a confruntat cu o mare problema pe parcurs, si anume: “Vestile bune incep sa apara, dar obligatiunile cresc in continuare.”

Trezoreria Americana reprezinta la ora actuala povestea fierbinte de pe pietele financiare globale. Potrivit lui Merrill Lynch, manager in cadrul Bank of America, graficul institutiei de credit privind obligatiunile Trezoreriei SUA in urmatorii 30 de ani, este cel mai important din lume.

In graficul facut public de Bank of America reiese cum nivelul obligatiunilor SUA a depasit nivelul de 2,5% in 2008, an la sfarsitul caruia s-a instalat criza financiara. Cresterea pietei imobiliare americana arata ca metoda ratelor scazute functioneaza. Cu alte cuvinte, ratele scazute chiar pot stimula economia, insa un exit de fonduri ale Trezoreriei ar putea duce din nou la volatilitatea pietelor.