"Imi cer sa sprijin un medicament pentru cineva care moare din cauza acestuia. Nu o voi face", a afirmat Antonis Samaras, lider al partidului conservator Noua Democratie, intr-un interviu acordat Financial Times.

Guvernul socialist vrea sa obtina saptamana viitoare acordul Parlamentului pentru un nou plan de reduceri ale cheltuielilor si de majorari de taxe, in valoare de 28 de miliarde de euro, pentru deblocarea unei transe de 12 miliarde de euro din programul de finantare convenit anul trecut cu Uniunea Europeana si FMI, necesara evitarii defaultului (incapacitate de plata).

Guvernul grec a obtinut increderea parlamentului. Ce urmeaza

Ministrii de Finante din zona euro au adresat luni un apel public politicienilor din Grecia, pentru sustinerea planului de austeritate, afirmand ca "unitatea nationala este o preconditie pentru succes".

Guvernul are o majoritate la limita in legislativ, dar toti cei 155 de membri ai partidului Pasok al lui Papandreou au sustinut noaptea trecuta guvernul remaniat.

Toti parlamentarii Noii democratii au votat impotriva.

Votul pentru noul guvern arata ca guvernul poate sa obtina sprijinul Parlamentului pentru noul plan de austeritate, dar creditorii internationali sunt extrem de ingrijorati in legatura cu climatul politic tensionat din Grecia.

Astfel, exista temeri ca reformele necesare prevenirii falimentului si evitarii unui soc major in sistemul financiar mondial ar putea sa nu fie aplicate daca Pasok si partidul Noua Democratie nu isi rezolva divergentele.

Citeste si

Hotelurile de pe litoral, la fel ca in anii '70

Oferta lui Basescu pentru UDMR: Noua judete din care unul include Harghita si Covasna