Ma a vorbit în această săptămână la conferinţa Alibaba cu investitorii, la câteva ore după ce Washingtonul a anunţat tarifele pentru importuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Miliardarul chinez a spus că tensiunile comerciale vor avea un impact imediat şi negativ asupra companiilor chineze şi străine şi a anticipat că operatorii comerciali chinezi vor muta producţia în alte ţări, pe termen mediu, pentru a ocolo tarifele.

Poţi câştiga o bătălie dar să pierzi un război”, a spus Ma.

Şeful Alibaba a mai spus că pe termen lung va fi nevoie de noi reglementări comerciale.

Chiar dacă Donald Trump se va retrage, va veni un nou preşedinte şi va continua...Avem nevoie de reguli comerciale noii, trebuie să actualizăm Organizaţia Mondială a Comerţului", a spus Ma.

Ma a făcut aceste comentarii în cadrul ultimului său discurs în faţa acţionarilor în calitate de preşedinte al gigantului comerţului online Alibaba.

El a anunţat săptămâna trecută că va demisiona în decurs de un an, urmând să încredinţeze conducerea companiei directorului general Daniel Zhang.

Anul trecut, Ma s-a întâlnit cu preşedintele Donald Trump, când a promis să creeze 1 milion de locuri de muncă în Statele Unite, legate de micii comercianţi care vând produse pe platformele Alibaba. Relaţiile comerciale dintre SUA şi China s-au înrăutăţit între timp.

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China s-a agravat marţi, după ce Beijingul a anunţat tarife pentru mărfuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari. Decizia vine ca reacţie la tarifele introduse de preşedintele american Donald Trump pentru produse chinezeşti de 200 de miliarde de dolari.