El a precizat ca raspunsul oficial a fost transmis la Bruxelles luni, in jurul orei 17.00, inaintea intalnirii cu presedintele interimar Crin Antonescu.

Premierul a aratat totodata ca a mai raspuns intrebarilor oficialilor europeni si vineri, prin intermediul unui draft.

Premierul a adaugat ca desi, in timp, a avut multe motive sa reclame cancelariilor altor state actiuni ale presedintelui Traian Basescu, dar ca nu a dorit sa recurga la acest demers, deoarece nu doreste sa traiasca "intr-o tara fanariota" care isi rezolva probleme mergand la "Inalta Poarta".

El si-a exemplificat afirmatia aratand ca Basescu a refuzat in 2009 sa nominalizeze un prim-ministru din partea majoritatii parlamentare.

"Eu nu am dorit insa sa arat in strainatate aceste lucruri, cum face acum Basescu, deoarece refuz sa traiesc intr-o tara fanariota in care problemele sunt rezolvate mergand la Inalta Poarta", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Un purtator de cuvant al CE a declarat, ieri dupa-amiaza, ca premierul Romaniei nu a clarificat solicitarile presedintelui Comisiei, desi Victor Ponta declarase anterior ca a trimis un raspuns la Bruxelles.