Nivelul mediu al bonusurilor ar putea creste la 124.680 de lire sterline (195.000 de dolari), de la 102.930 de lire in urma cu un an, echivalent cu 60% din salariul mediu.

In 2013, bonusul mediu pentru directorii din sectorul serviciilor financiare a reprezentat 54% din salariul mediu. 

"Conditiile de afaceri din City of London, centrul financiar al capitalei britanice, s-au imbunatatit semnificativ fata de anul trecut, ceea ce se traduce prin asteptari la bonusuri mai mari. Angajatii simt ca angajatorii sunt in pozitia de a-i recompensa bine", a declarat Adam Jackson, director la Astbury Marsden. 

Marea Britanie a renuntat la incercarea de a anula o decizie a Uniunii Europene care interzice ca bonusurile bancherilor sa depaseasca dublul salariilor fixe, dupa un esec inregistrat la Curtea Europeana de Justitie, luna trecuta. 

Cele mai mari banci din Marea Britanie, intre care Barclays, au incercat sa ocoleasca regula prin intermediul remunerarii personalului de conducere in functie de rolul jucat in companie. 

O proportie de 40% dintre participantii la sondajul realizat de Astbury Marsden au anticipat bonusuri mai mari pentru 2014, fata de 34% in 2014. Totodata, 66% au spus ca se asteapta sa fie premiati, in crestere de la 61% in urma cu un an.  Peste jumatate dintre persoanele intervievate au declarat ca isi vor schimba locul de munca, daca nu vor primi bonusuri corespunzatoare, in crestere de la 45% in 2013. 

"Pe masura ce asteptarile din City pentru bonusuri cresc, angajatii nemultumiti nu mai sunt dispusi sa spere ca activitatea lor va fi recunoscuta mai bine anul urmator. Cauta tot mai mult noi oportunitati, daca nu primesc recompensa pe care considera ca o merita", a spus Jackson. 

Astbury Marsden a intervievat 1.470 de clienti din sectorul financiar, cu activitati in investment banking, consultanta, administrarea averilor, brokeraj si asigurari.