Lloyds Blankfein (59 de ani) a obtinut anul trecut o compensatie financiara de 23 milioane de dolari, constituita in cea mai mare parte din bonusuri in actiuni. "Stimulentul pe termen lung" de 6 milioane de dolari promis lui Blankfein depinde de performantele financiare ale bancii, mai exact de atingerea unor tinte privind randamentul capitalului propriu si valoarea activelor.
 
Pentru anul 2012, Blankfein a primit un bonus in sistem similar in valoare de 5 milioane de dolari, iar in 2011 valoarea a fost de 3 milioane de dolari. Blankfein este pentru cel de-al doilea an consecutiv cel mai bine platit CEO al unei mari banci americane.
 
Goldman Sachs a inregistrat anul trecut un randament al capitalului propriu de 11%, depasind principalii rivali de pe Wall Street, in principal datorita reducerii cheltuielilor salariale in contextul mentinerii veniturilor la niveluri similare. Actiunile bancii au crescut cu 39% anul trecut, in timp ce indicele actiunilor din sectorul financiar din componenta S&P 500 a urcat cu 33%.
 
Luand in calcul compensatia din 2013 si stimulentul pe termen lung, se poate spune ca Blankfein a castigat anul trecut 29 milioane de dolari. Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon (58 de ani), a obtinut 20 milioane de dolari, seful Morgan Stanley, James Gorman, 18 milioane de dolari, directorul Bank of America, Brian Moynihan, 14 milioane de dolari, iar CEO-ul Citigroup, Michael Corbat, 14,5 milioane de dolari.