• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un sfert din managerii din America de Nord acorda bonusuri pentru incompetenta - studiu

Un sfert din managerii din America de Nord acorda bonusuri pentru incompetenta - studiu

Un sfert din managerii din America de Nord acorda prime angajatilor cu rezultate slabe, care nu-si ating obiectivele, intrucat in multe cazuri sefilor le este greu sa le explice acestora ca sunt exclusi de la prime, arata un studiu citat de MarketWatch.

In plus, 18% dintre managerii nord-americani nu reusesc sa stabileasca criterii clare pentru acordarea bonusurilor, arata un studiu realizat pe baza unui sondaj de firma de consultanta pentru resurse umane Towers Watson, transmite Mediafax.

"Este usor pentru un manager sa spuna «Ai avut un an grozav», dar este dificil sa poarte discutiile despre neacordarea bonusurilor", a declarat Laura Sejen, de la Towers Watson. 

Practica de a rasplati egal angajatii ar putea avea impact negativ asupra afacerilor.

Companiile care folosesc acest sistem se dezvolta mai lent, castiga mai putin si au o valoare mai redusa la listarea pe bursa, afirma Nicholas Bloom, profesor de economie la Universitatea Stanford. 

Criteriile prea dure de performanta pentru acordarea de bonusuri pot avea un impact negativ asupra conducerii si moralului angajatilor, insa plata de prime celor care nu le merita nu este indicata. 

"Este o mare palma peste fata angajatilor care muncesc mult pentru a asigura succesul afacerii. Acestia se vor intreba: «De ce sa muncesc din greu daca pot sa pierd vremea si sa primesc si bonus?»", afirma Tim Sackett, presedinte al HRU Technical Resources, firma de servicii pentru angajatorii din IT si inginerie. 


18 august 2013 17:01
Modifică setările cookies