Averea lui Bezos a depasit, vineri, pentru prima data, 80 mld. dolari, potrivit Indexului Bloomberg. Veniturile omului de afaceri (53 de ani) au crescut cu peste 62 de mld. dolari de cand agentia de presa americana a lansat Indexul, in martie 2012, si pana in prezent.

Actiunile Amazon au crescut cu 50 de dolari, dupa ce compania a anuntat rezultatele fianciare si planurile de viitor. Compania a avut, pe primul trimestru, vanzari de 35,7 mld. dolari, depasind toate stimarile Wall Street-ului. Joi, actiunile Amazon au inchis la valoare de 918,38 dolari, dupa un maxim de 965 dolari.

Castigurile lui Bezos le-au batut pe cele ale fondatorilor Google, Larry Page si Sergey Brin, care au castigat 1,4 miliarde dolari, dupa ce actiunile Alphabet au ajusn l;a 398,10 dolari pe unitate. Averea lui Page se ridica acum la 44,7 mld. dolari si a lui Brin la 43,7 mld. dolari, plasandu-I pe acestia pe locurile 11 si 12 in topul celor mai bogati miliardari.

Bill Gates a ramas pe locul 1, co-fondatorul Microsoft pastrandu-si suprematia din mai 2013. Gates a pierdut, insa, vineri, 200 mil. dolari din avere, dupa rezultatele satisfacatoare, dar nu excelente, anuntate de Microsoft.

Bezos vrea sa trimita turisti in spatiu, incepand din 2018

Jeff Bezos a anuntat, recent, ca a luat decizia de a vinde actiuni in valoare de 1 miliard de dolari pe care le detine la Amazon, in fiecare an, pentru a finanta programele companiei sale spatiale, Blue Origin. Prin intermediul companiei spatiala, Bezos intentioneaza sa transporte turisti pe orbita, cu zboruri de 11 minute, incepand din 2018, informeaza Reuters, preluata de News.ro.

Blue Origin spera sa inceapa testarea rachetelor sale orbitale inca din 2017, cu piloti la bord, insa acest lucru se va intampla cel mai probabil anul viitor, a dezvaluit Jeff Bezos in fata reporterilor prezenti la un eveniment anual, U.S. Space Symposium, organizat in Colorado Springs.

Modelul meu de business pentru moment... pentru Blue Origin, este sa vand actiuni Amazon in valoare de aproximativ 1 miliard de dolari in fiecare an si sa folosesc acesti bani pentru a investi in Blue Origin”, a spus Jeff Bezos, CEO-ul Amazon.com Inc si proprietarul cotidianului The Washington Post.

Obiectivul final al antreprenorului american este acela ca Blue Origin sa devina o companie profitabila, autofinantata. Obiectivul pe termen lung al companiei este de a-si reduce costurile zborurilor spatiale, pentru ca milioane de persoane sa poata sa locuiasca si sa lucreze pe orbita Terrei.

Jeff Bezos este cel mai mare actionar al companiei Amazon, detinand 80,9% din totalul actiunilor acesteia. Actiunile sale valoreaza, potrivit valorii de bursa de miercuri, 73,54 miliarde de dolari.

Blue Origin nu a inceput deocamdata sa vanda bilete pentru viitoarele sale navete spatiale de sase locuri, cunoscute sub numele New Shepard. Costurile de productie a noului sistem de lansare al Blue Origin, care se va numi New Glenn, vor fi de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

La fel ca antreprenorul Elon Musk, fondatorul SpaceX, Jeff Bezos considera ca reutilizarea unor module din lansatoarele spatiale reprezinta un element-cheie pentru reducerea substantiala a lansarilor spatiale.