La sfârșitul lunii august, averea lui Jeff Bezos a doborât încă un record mondial, apropiindu-se de valoarea PIB-ului României din 2017, când produsul intern brut a fost de circa 211 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, preşedintele Donald Trump ocupă o poziţie mai scăzută, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat activitatea clădirilor sale de birouri, hoteluri şi resorturi, scrie Agerpres.

Valoarea totală a bogăţiei celor 400 de americani din topul Forbes a atins nivelul record de 3.200 miliarde de dolari, chiar dacă pandemia a afectat semnificativ economia şi peste 1,8 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă.

Eric Yuan, directorul general al Zoom Video Communications, aplicaţia de videoconferinţe online care a avut un succes deosebit în timpul restricţiilor, este unul dintre cei 18 nou intraţi în lista Forbes, cu o avere netă de 11 miliarde de dolari.

Trump a căzut pe locul 352, de la 275 anul trecut, deoarece averea sa netă a scăzut la 2,5 miliarde de dolari, de la 3,1 miliarde de dolari, după ce pandemia a afectat activitatea clădirilor sale de birouri, hoteluri şi resorturi. Afacerea sa - Trump Organization - deţine proprietăţi în toate cele trei categorii.

Lista anuală poate ajuta la urmărirea celor mai bogaţi oameni din ţară care deţin cea mai mare putere, a declarat Kerry Dolan, editor în cadrul Forbes, într-un interviu acordat Reuters TV.

"Ca societate, noi toţi ar trebui să ştim cine e în spatele celor mai mari companii şi ce fac ei cu banii lor", a apreciat Dolan.