Peste 100 de manifestanţi s-au adunat în faţa conacului lui Jeff Bezos, la Washington, şi au ridicat o ghilotină la intrare, în semn de protest faţă de salariile muncitorilor de la Amazon, relatează businessinsider.com, preluat de News.ro.

Această acţiune de protest a avut loc la o zi după ce averea netă a lui Bezos a depăşit 200 de miliarde de dolari, iar acesta a devenit cea mai bogată persoană din istorie, potrivit Forbes.

Averea lui Bezos a crescut cu aproape 85 de miliarde de dolari din ianuarie, în urma creşterii profitului Amazon în contextul pandemiei COVID-19.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter de site-ul conservator Washington Examiner, un fost muncitor la un depozit Amazon, Christian Smalls, un critic vocal al Amazon, îndeamnă compania să dubleze salariul minim de 15 dolari pe oră la 30 de dolari pe oră, în urma îmbogăţirii lui Bezos.

Acţiunea a fost organizată de către Congress of Essential Workers, o asociaţie înfiinţată de către Smalls.

”Daţi-ne un motiv bun de ce nu merităm un salariu minim de 30 de dolari (pe oră), în timp ce acest om face 4.000 de dolari pe secundă”, a protestat Smals, care a fost concediat de la depozitul Amazon din Staten Island, după ce a cerut standarde de siguranţă mai bune în timpul pandemiei COVID-19.

Smalls acuză că a fost concediat ca represalii în urma organizării unei greve, după ce un angajat al gigantului a fost testat pozitiv cu COVID-19, iar Amazon a negat acest lucru. După concediere, el şi-a multiplicat protestele faţă de Amazon şi Bezos. La 10 august, a organizat un protest în faţa blocului în care se află apartamentul lui Bezos la New York.

Unii angajaţi Amazon şi-au exprimat nemulţumirea faţă de condiţiile de muncă în timpul pandemiei COVID-19, care a reprezentat un adevărat boom financiar pentru gigant.

Amazon a raportat că a avut o cifră de afaceri de 88,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2020 - un record al companiei.

Era neclar dacă ghilotina instalată la conacul lui Bezos avea lamă sau funcţiona. Congress of Essential Workers a refuzat să comenteze în acest sens. Contactat de BI, un purtător de cuvânt al Amazon nu a răspuns imediat.