Bezos a accelerat vânzările de acţiuni Amazon în ultimul an. În luna august, Bezos a scos la vânzare acţiuni Amazon de peste 3,1 miliarde de dolari, după o altă vânzare, de peste 4,1 miliarde de dolari, efectuată în februarie.

Vânzările din această săptămână aduc totalul sumei obţinute de Bezos din aceste tranzacţii la peste 10,2 miliarde de dolari, reprezentând o creştere semnificativă faţă de cea din 2019, în valoare de 2,8 miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Chiar şi aşa, Bezos deţine încă peste 53 de milioane de acţiuni Amazon, în valoare de aproape 170 de miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai bogat om din lume.

Tranzacţiile au avut loc în cadrul unui plan prestabilit. Amazon a refuzat să comenteze vânzarea.

Bezos a declarat anterior că vinde anual acţiuni Amaon în valoare de circa 1 miliard de dolari pentru finanţarea companiei sale spaţiale Blue Origin.

În plus, Bezos, director general al Amazon, a lansat fondul Earth Fund, în valoare de 10 miliarde de dolari, pentru combaterea schimbăriloe climatice, care va acorda granturi cercetătorilor, activiştilor şi organizaţiilor.