"Reformele vor fi transmise cel tarziu luni", a spus Sakellaridis la postul de televiziune Mega TV, potrivit Mediafax.

Guvernul de stanga de la Atena si creditorii din zona euro au convenit saptamana trecuta ca liderii eleni sa prezinte o lista de reforme proprii care sa aiba un efect similar cu masurile convenite de fostul executiv.

In lipsa deblocarii fondurilor de sustinere din partea creditorilor internationali, Grecia va ramane fara bani in cateva saptamani.

Premierul Alexis Tsipras s-a intalnit luni, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel, dar Sakellaridis a spus ca cei doi au discutat in mare despre reforme, fara sa intre in amanunte.

"Cred ca au fost gasite puncte de convergenta", a apreciat reprezentantul guvernului.

Reformele sunt un subiect politic sensibil pentru Tsipras, care a venit la putere cu promisiunea de a renunta la masurile de austeritate, dar care a fost nevoit sa accepte o prelungire a programului de bailout din cauza riscului de prabusire a sectorului bancar.

Sakellaridis a precizat ca reformele care vor fi propuse de guvern nu vor contine masuri care ar duce la recesiune ci schimbari structurale.

Daca creditorii Greciei vor considera ca noile reforme pot avea un efect similar cu cele convenite anterior, atunci Atena va obtine finantare din partea zonei euro si FMI.

Publicatia Kathimerini a relatat marti ca guvernul elen va cere Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (EFSF) sa ii returneze 1,2 miliarde de euro din obligatiunile de 10,9 miliarde de euro rascumparate de fondul elen de salvare a bancilor, luna trecuta.

Potrivit autoritatilor elene, fondul de salvare a bancilor ar fi trebuit sa returneze doar 9,7 milarde de euro, restul sumei fiind sub forma de numerar, nu de obligatiuni.

Rambursarea catre EFSF a avut loc in cadrul acordului cu Eurogroup din 20 februarie, prin care programul de salvare a fost prelungit cu patru luni.