Administraţia Trump a fost criticată joi pentru anunţul că analizează posibilitatea de a introduce tarife vamale de până la 25% pentru importurile de autoturisme şi piese auto, o măsură care ar duce la creşterea costurilor vehiculelor, ar afecta vânzările de automobile şi locurile de muncă în industria auto, potrivut Agerpres.

Într-un interviu acordat postului public de televiziune ZDF, preşedintele DIHK, Eric Schweitzer, a spus că a luat foarte în serios ameninţările formulate de Trump, adăugând însă că astfel de tarife "contravin legislaţiei internaţionale".

Potrivit acestuia, măsura ar determina pierderea unor locuri de muncă în Germania şi Europa şi ar afecta şi locurile de muncă şi investiţiile în SUA.

Donald Trump a impus tarife vamale suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu din UE şi a ameninţat în mod repetat că va extinde măsurile şi asupra automobilelor din Europa. În replică, Comisia Europeană a introdus tarife vamale suplimentare de 25% pentru o listă de produse americane în valoare de 2,8 miliarde euro, listă care include produse precum jeans, bourbon sau motociclete.

Potrivit presei germane, Uniunea Europeană va analiza posibilitatea de a introduce tarife vamale pentru cărbunele, produsele farmaceutice şi chimice provenite din SUA, în situaţia în care preşedintele Donald Trump va impune restricţii pentru automobilele europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu Donald Trump la Washington, în data de 25 iulie, în încercarea de a dezamorsa conflictul comercial care ameninţă să se agraveze între europeni şi americani.

"Mergem la Washington cu cele mai bune intenţii", a insistat comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmström, care îl va însoţi pe Juncker la Washington. Malmström a avertizat însă că dacă SUA vor introduce tarife pentru importurile de automobile, UE are intenţia să riposteze. "Pregătim, împreună cu statele membre, o listă de contra-măsuri şi le-am comunicat în mod clar acest lucru partenerilor noştri americani", a precizat comisarul european.