Aceasta audiere va avea loc la ora locala 14.00 (21.00, ora Romaniei) la un tribunal din Bronx, a anuntat instanta, precizand fara alte detalii ca este vorba despre "pledoariile asupra motiunilor" depuse in acest caz.

Diallo, care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala intr-un apartament al hotelului Sofitel pe 14 mai, a depus plangere civila impotriva fostului director FMI pe 8 august, in paralel cu procedura penala, abandonata pe 23 august.

Pe 26 septembrie, avocatul lui Strauss-Kahn a cerut clasarea plangerii civile, pe motiv ca acesta beneficia la vremea faptelor de o imunitate judiciara, in calitate de director general al Fondului Monetar International (FMI).

Judecatorul Douglas McKeon, care se ocupa de caz la tribunalul din Bronx, cartierul newyorkez in care locuia camerista de la Sofitel, este cel care se va pronunta la finalul procesului. Procedurile civile sunt in general foarte lungi, putand dura mai multi ani in cazul in care intre parti nu intervine niciun acord.

Plangerea in dreptul civil depusa de Diallo este independenta de plangerea penala, care a fost abandonata pe 23 august din cauza unor indoieli cu privire la credibilitatea cameristei, care i-a mintit in mai multe randuri pe anchetatori.

In plangerea civila, avocatii lui Diallo cer despagubiri de o valoare neprecizata, pentru agresarea "sadica si violenta" a cameristei in apartamentul hotelului Sofitel din New York pe care Dominique Strauss-Kahn il ocupa pe 14 mai.

Implicat intr-un nou scandal. DSK, retinut la Lille intr-un dosar de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat miercuri seara, dupa ce a fost retinut la Lille intr-un caz de proxenetism, informeaza AFP. Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, este interogat in legatura cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris si Washington, cu scopul de a stabili daca stia ca femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Mai multe deplasari ale acestora au fost organizate si finantate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de constructii Eiffage.

In total, opt persoane au fost inculpate in acest caz, intre care trei membri ai conducerii Hotelului Carlton din Lille, un avocat si un ofiter superior din cadrul politiei locale, comisarul Jean-Christophe Lagarde.