El este acuzat de "complicitate la proxenetism" si "tainuirea unui abuz de bunuri sociale" in dosarul Carlton.

Dominique Strauss-Kahn a sosit cu putin inainte de ora 09.00 (10.00 ora Romaniei) intr-o cazarma a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat. El a fost imediat informat cu privire la plasarea sa in arest preventiv de catre anchetatorii politiei judiciare din Lille, potrivit sursei citate.

DSK urma sa fie interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, in special la Paris si Washington, pentru a se stabili daca femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate.

Ar trebui ridicata si problema unor eventuale compensatii pentru aceste seri, organizate in special de unul dintre apropiatii sai, Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage.

Ultima dintre aceste petreceri a avut loc intre 11 si 13 mai, in capitala americana, inaintea arestarii lui DSK in cazul Sofitel din New York. In acest caz, in care camerista Nafissatou Diallo il acuza pe DSK de agresiune sexuala, acuzatiile penale au fost abandonate de justitia americana.

In timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidentiale franceze din 2012, Dominique Strauss-Kahn si-a vazut ascensiunea oprita brutal in mai 2011, dupa ce a fost arestat la New York.