Intrebat de Journal du Dimanche (JDD), Claude Gueant califica drept "neinsemnata" orice teorie a "complotului" caruia i-ar fi cazut victima fostul director al Fondului Monetar International (FMI), favorit in sondaje pentru alegerile prezidentiale din Franta in 2012 si arestat, in mai, la New York pentru presupusa agresiune sexuala.

Avocatul lui DSK: "Control de rutina si nimic mai mult"

Potrivit unuia dintre avocatii lui DSK, Richard Malka, clientul sau locuia in 2006 "in Bois de Boulogne", unde a facut "obiectul unui control de rutina si nimic mai mult".

Intrebandu-se "de ce si cine exploateaza politic aceasta situatie, facand astfel de declaratii cu subinteles", Malka sustine ca "in 15 ani cat a locuit acolo", DSK a fost controlat de mai multe ori, inclusiv cand era impreuna cu sotia sa, Anne Sinclair".

Intrebat in legatura cu un zvon potrivit caruia DSK a fost surprins in decembrie 2006 in aceasta zona, ministrul francez de Interne a raspuns: "Da, am auzit vorbindu-se despre aceasta poveste in care domnul Strauss-Kahn a fost verificat in Bois de Boulogne de functionarii care supravegheaza aceasta zona, in cadrul unui control de rutina".

"Nu a cazut intr-o capcana a politiei! Nu era urmarit. Totusi, nu este vina politiei ca el era acolo in acea seara!", a adaugat ministrul care sustine ca nicio alta procedura nu a fost demarata la momentul respectiv impotriva lui DSK.

Arestat la 14 mai la New York si acuzat de agresarea sexuala a unei cameriste, Strass-Kahn a demisionat din functia de director general al Fondului Monetar International.

Justitia americana a renuntat in august la acuzatiile penale, dar aceasta afacere a pus capat ambitiilor politice ale fostului ministru socialist si a antrenat o serie de dezvaluiri despre viata sa privata. Numele lui este citat si intr-un caz de proxenetism din Lille, in nordul Frantei.

Citeste si:

Un senator acuza la Dupa 20 de ani: "Suntem foarte aproape de un bing-bang in politica romaneasca" VIDEO

Dupa viol, fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu adolescente