Saptamana trecuta, tanara a fost nominalizata printre cei 300 de semifinalisti ai competitiei pe teme stiintifice, Intel. Povestea acestei aspirante la titlul de biolog marin a atras atentia publicului dupa ce s-a aflat ca ea si familia ei au fost evacuati din casa exact de Anul Nou.

Povestea elevei din ultimul an de la Brentwood High School a ajuns imediat in lumina reflectoarelor. A fost numai o chestiune de timp pana sa ajunga invitata la celebrul talk-show american ‘Ellen’.

Ma inspiri. Esti o adevarata sursa de inspiratie pentru mine si sper ca si pentru toti cei care ne privesc acum si care trec prin moment grele, dar si persoanele care doar se plang de tot felul de lucruri marunte, sper ca se uita acum la tine si vad cum te-ai autoeducat”, i-a spus Ellen DeGeneres fetei de 18 ani care spera sa fie acceptata la Universitatea Brown sau Yale.

Iar asta se pare ca nu va fi o problema, caci in cadrul emisiunii a primit din partea companiei AT&T o bursa in valoare de 50.000$ pentru a-si plati taxele la orice colegiu doreste. Iar premiile nu s-au oprit aici. JC i-a oferit 5.000$, Penny, un card de cadouri, iar Whole Foods, un card de cumparaturi in valoare de 1.000$.

Ba mai mult, dupa ce situatia Samanthei a fost facuta publica, oficialii din Suffolk County au anuntat ca au gasit o casa pentru ea si familia ei, cu chirie subventionata. Asta inseamna ca parintii ei vor trebui sa plateasca 30% din veniturile lor, lunar, pentru chirie.

Samantha Garvey a fost invitata chiar si de un membru al congresului local sa participe pe 24 ianuarie la un eveniment important la Casa Alba, pe probleme legislative si prioritati nationale. In cadrul acestuia, presedintele american Barack Obama va sustine un discurs.

Newyorkeza a petrecut mai bine de doi ani cercetand efectele pe care le au crabii asupra midiilor dintr-o mlastina de sare din Long Island, la est de New York.

Premiul cel mare al concursului stiintific, competite care a oferit si sapte laureati ai Premiului Nobel, este de 100.000$.