Syd Prior s-a inrolat in armata regala in 1939 si a activat in Africa de Nord si Italia, pana la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Dupa ce a parasit armata, Prior a lucrat ca agent de vanzari la o fabrica, dupa care s-a angajat la magazinul nepotului sau in Covent Garden.

Dupa ce nepotul sau s-a mutat in Spania, britanicul a ramas fara job, iar unul dintre prietenii sai, care era manager al retailerului B&Q, i-a oferit o slujba la raionul de gradinarit.

S-a gandit ca acest job va fi un hobby de scurta durata, dar dupa patru ani era tot acolo. Prior si-a sarbatorit cea de-a 95-a aniversare impreuna cu colegii si a luat parte la cel mai mare flash-mob organizat in Marea Britanie, in martie in acest an.

Prior, care implineste astazi 97 de ani, a lucrat in continuu de la 14 ani si spune ca munca este secretul fericirii si al vietii lungi. “Sa lucrezi cu oameni de toate varstele le da tinerilor sansa sa invete cate putin de la batranii ca mine, iar ei ma ajuta sa raman tanar in sufletul meu”, a explicat Prior.

Euan Sutherland, CEO al Kingfisher pentru Marea Britanie si Irlanda, care detine si lantul de magazine B&Q, a spus ca faptul ca a luat parte la petrecerea lui Syd a fost cel mai frumos moment din cariera sa.

“Am avut onoarea sa il intalnesc pe Syd intr-unul din magazinele noastre, unde ii intampina pe clienti. Merita din plin sa profite de timpul liber pe care il va avea la pensie si vreau sa-i multumesc pentru contributia pe care a avut-o in magazinul nostru”, a spus Sutherland.

Dupa retragerea lui Syd Prior, cel mai batran angajat al lantului de magazine B&Q ramane Albert Billington, de 88 de ani, din Bristol, urmat de Clifford Sarjeant, de 87 de ani, din Kettering.

Citeste si:

Cel mai bun loc de munca din lume

Cum te manipuleaza seful la locul de munca. Cele mai stresante replici adresate angajatilor

Marea Britanie angajeaza romani. Salariile ajung si la 4.000 de lire sterline