Imediat dupa intrarea pe piata, compania s-a extins in Romania cu magazine proprii si in franciza, a investit mai multe milioane de euro in constructia a trei linii de productie la fabrica de langa Timisoara si a anuntat sute de cereri de franciza si afaceri in crestere continua.

In urma cu cateva zile compania si-a cerut intrarea in insolventa. In cei zece ani de prezenta locala, Fornetti a cumulat vanzari de peste 660 mil. lei (175 mil. euro), echivalentul a 300 de milioane de pateuri vandute, potrivit estimarilor Ziarului Financiar.

Actionarul Fornetti Romania, Josef Palasti, spune ca motivul pentru care a recurs la insolventa este ca in momentul intocmirii planului de business pe 2012, actionarul si managementul companiei au inteles ca nu pot recupera investitia de 10 mil. euro in automatizarea fabricii de langa Timisoara in ritmul stabilit anterior.

Investitia a fost finantata partial din credite bancare. Reprezentantii companiei nu au dat detalii despre institutiile care au finantat dezvoltarea grupului in Romania.

"Aceasta investitie nu poate fi recuperata in ritmul initial de crestere din cauza puterii de absorbtie reduse a pietei romanesti. Aceasta situatie nu a fost generata de operatiunile sau de procesele de lichiditate curente, ci se datoreaza faptului ca societatea, in urma investitiilor in tehnologia de productie, nu mai poate finanta in mod stabil operatiunile curente si in acelasi timp sa se conformeze conceptelor de credit stabilite initial", spune Josef Palasti, proprietarul fondator al Fornetti Franchise.

Citeste continuarea pe www.zf.ro