Ion Lazar, in varsta de 36 de ani, care colecteaza fier vechi in Londra, nu plateste taxe deoarece castiga prea putin si pretinde ajutoare sociale in valoare de 1.700 de lire sterline pe luna. Intr-un documentar difuzat de Channel 5 in aceasta saptamana, el afirma ca ajutoarele primite in Marea Britanie l-au ajutat sa isi imbunatateasca viata in comuna Argetoaia.

Lazar a venit in Marea Britanie cu alti cinci imigranti in momentul in care au fost ridicate restrictiile privind piata muncii pentru Romania, in ianuarie 2014. In aprilie, el a aparut intr-un alt documentar difuzat de Channel 5 care urmarea viata romilor din Marea Britanie. El dezvaluia atunci ca intentioneaza sa stranga banii din ajutoarele sociale pentru a-i duce acasa la familia sa. "Stiu ca este foarte, foarte usor sa iei ajutoare in Anglia ... Imi da o casa gratuit, imi da bani, imi da de toate", declara el.

"Sunt foarte fericit pentru ca in Anglia am facut acesti bani. Ce poti spune - multumesc Anglia, m-a ajutat. Am tot ce imi trebuie acum. Cred ca in doi sau trei ani voi face 60.000 de lire sterline, poate si mai mult", afirma in prezent Lazar, potrivit Daily Express.

"Toti banii care vin din ajutoare si din munca mea merg in Romania, pentru ca am o familie", explica el. In zece luni cat a stat in Marea Britanie, Lazar a economisit 14.000 de lire sterline pentru a-si face o casa cu trei dormitoare, baie si pentru a cumpara un televizor pentru sotia sa Maria si cei trei copii.

David Cameron a anuntat saptamana trecuta ca le va interzice imigrantilor accesul la beneficii sociale timp de patru ani dupa ce s-au mutat in Marea Britanie.