"In loc de oameni cinici fata de politicienii lor, care nu se prezinta la vot, avem fotografii cu 10.000 de romani stand la coada cu orele la Portsmouth, in ploaie, sa voteze. Din pacate nu sunt alegatori britanici in alegeri britanice", comenteaza site-ul tabloidului britanic Daily Express, care adauga ca la centrul inchiriat de Ambasa Romaniei in vederea votarii s-au prezentat imigranti de pe intreaga Coasta de Sud, inclusiv de la Londra, care au renuntat sa mai stea la cozi in capitala.

"Insa privind probele fotografice, esti nevoit sa-ti pui intrebari despre estimarile oficiale ale numarului de romani care traiesc in Marea Britanie", continua publicatia, citand date de la Biroul National britanic de Statistica potrivit carora aproximativ 47.000 de romani au solicitat inregistrarea in evidenta asigurarilor pana in martie 2014, reprezentand exclusiv persoane care au cautat un loc de munca.

"Daca 10.000 de romani - o estimare oferita de autoritatile romane care au organizat sectia de votare la Portsmouth - se prezinta intr-un singur oras sa voteze, sunt oare aceste (date) exacte?" se intreaba site-ul, tot el raspunzand ca "tot ceea ce se poate spune cu siguranta este ca politica frontierelor deschise care ne-a fost impusa de UE a facut imposibil ca statisticienii sa ghiceasca macar cati imigranti sunt in tara si cati vor veni in viitor".

"Avem nevoie de imigratie, desigur,", apreciaza site-ul, argumentand ca "fara ea ne-ar fi greu sa gasim suficienti doctori si asistente pentru spitalele noastre". "Dar nu avem nevoie de o migratie necontrolata. Nu exista niciun avantaj, iar o multime de alte probleme vin odata cu turismul pentru ajutoare, turismul pentru sanatate si numarul mare de oameni slab calificati, marginali pentru economie", pledeaza site-ul tabloidului.

"Atunci cand politicienii vor admite problemele, poate ca vom avea si noi alegeri cu mii de oameni stand la coada sa voteze. Pana atunci, partidele noastre vor continua sa fie tratate cu dispret", mai scrie publicatia.