Mark Reckless, care a parasit in septembrie partidul conservator al premierului David Cameron, l-a invins pe candidatul prezentat de fostul sau partid cu o diferenta de aproximativ 3.000 de voturi, in cadrul alegerilor legislative partiale din Rochester and Strood (sud).

Cu 42 la suta din voturi, el a fost reales deputat in aceasta circumscriptie, de aceasta data din partea UKIP.

Campania intensa a conservatorilor de a pastra controlul Rochester and Strood nu a reusit sa opreasca avansul UKIP, candidatul conservator obtinand doar 35 la suta din voturi.

Dupa anuntarea rezultatelor, Mark Reckless le-a cerut alegatorilor sa faca din UKIP un "partid balama" la alegerile generale.

"Indiferent care va fi circumscriptia in care traiti, indiferent care este partidul pe care il sustineti, reflectati la ce inseamna sa ai la Westminster un grup de deputati UKIP suficient de mare pentru a mentine echilibrul puterii", a declarat el.

Acesta este cel de-al doilea mandat de deputat castigat de UKIP dupa triumful lui Douglas Carswell, un alt fost membru al partidului conservator.

Liderul UKIP, dusmanul declarat al romanilor din Marea Britanie

Liderul UKIP, Nigel Farage, este cunoscut pentru declaratiile sale acide la adresa imigrantilor din estul Europei, in special romani, si a declansat un intreg scandal la Londra si la Bruxelles in legatura cu restrictionarea liberei circulatii si cu iesirea Regatului din UE.

Recent, liderul UKIP a socat ascultatorii unui post de radio din Londra atunci cand a dezvaluit ca nu vrea sa aiba vecini romani. Farage a declarat ca isi mentine un comentariu anterior potrivit caruia ar fi "ingrijorat" daca alaturi de el s-ar muta niste romani.

Liderul UKIP a invocat statisticile privind infractiunile comise de romani. "Am fost intrebat daca as fi ingrijorat in cazul in care un grup de romani s-ar muta langa mine. Daca traiesti in Londra cred ca ai fi ingrijorat", a declarat el.

Farage a negat insa ca alimenteaza extremismul impotriva imigrantilor, insistand: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politica ce a deschis usa permitand sa se intample astfel de lucruri".

Cand jurnalistul James O'Brien l-a intrebat care ar fi diferenta intre romanii care s-ar muta langa el si germani, referindu-se la faptul ca sotia lui Nigel Farage este cetatean german, acesta a raspuns: "Stiti diferenta".

Farage a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de cand a devenit europarlamentar, in 1999. Recent, el este chestionat in legatura cu ce s-a intamplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrarii unui birou al partidului.