Premierul britanic David Cameron a anuntat vineri o serie de masuri pentru reducerea afluxului de imigranti din UE, pledand pentru o limitare a accesului lor la indemnizatii sociale. 

Planul sau prevede un termen de patru ani inainte ca imigrantii sa poata obtine anumite avantaje, precum reducerea impozitelor sau locuinte sociale.

Aceasta masura vizeaza in primul rand muncitorii slab calificati veniti in special din estul Europei. Un imigrant nu ar trebui sa vina in Marea Britanie fara o oferta de lucru si va fi rugat sa paraseasca tara dupa sase luni, daca nu si-a gasit un loc de munca, a declarat Cameron. 

Planul premierului britanic a ridicat insa semne de intrebare privind modul in care autoritatile vor putea pune in aplicare masura expulzarii imigrantilor care nu isi gasesc de lucru, intrucat acestia nu apar in baze de date sau registre oficiale. 

Un membru al Guvernului a declarat insa ca imigrantii ar putea fi nevoiti sa se inregistreze la politie dupa sosirea in tara, pentru a permite autoritatilor sa verifice daca si-au gasit un loc de munca dupa sase luni, relateaza The Daily Telegraph.

"Luam in considerare toate optiunile. Iar solicitarea ca imigrantii sa se inregistreze la sectiile de politie este o varianta", a declarat ministrul citat, adaugand ca aceasta este o practica intalnita in multe tari, care poate fi implementata usor in Marea Britanie.